onsdag, juni 08, 2005

Förändring eller dramatik

Jag tog ett beslut om förändring. Jag sa ifrån mig månadslönen, jobbet med makt och sålde lägenheten, allt för att göra det jag så länge drömt om att göra. Det var väl i februari-mars nån gång och det var det svåraste beslut jag någonsin tagit.

– Modigt av dig, sa en gammal date jag träffade på Regeringsgatan häromdagen. Och jag tänkte Exakt! så kände jag också! Fy fan vad modig jag är. För efter fem år med inkomst och luncher och svettiga krognotor så inte fan är det lätt att bara störtdyka ner i stundenternas gyttjepöl med sjutusen i månaden, nudelsoppa och billig öl på Dovas. Min lägenhet kostar sjutusen i månaden.

Men, tänkte jag, det tar jag. Jag tar fattigdomen och offrar mig för det högre goda jag tror passar mig själv och mitt liv så mycket bättre. Jag köper att allt kommer förändras. Inga mer Riche-bläckor, inget mer dyra söndagsbruncher, ingen mer innerstadslägenhet. Livet kommer se annorlunda ut, jävligt annorlunda. Det smärtar men jag tar det. Vänner kommer försvinna. Jag kommer bli ensam, deprimerad, men jag kommer i alla fall skriva.

Så tänkte jag.

Nu är jag här.

Sitter hemma och har äntligen kommit igång med skrivandet. Läser Stephen Kings Att skriva och njuter av sega morgnar med DN och espressokaffe.

Och inser att jag är samma person som innan. Att det mesta är sig likt. Att världen snurrar runt sin axel oavsett om lilla jag bestämmer mig för lite förändring.

– Jag tror du har en förmåga att överdramatisera lite, sa J till mig när vi stod och svajjade på Allmänna Galleriet för någon vecka sedan.

Givetvis har han rätt. Förändring behöver inte innebära dramatik. Även om livet blir mer spännande om det gör det.

0 Kommentarer:

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem