onsdag, juni 01, 2005

Nu börjar jag

Tisdag eftermiddag, kl 16:30:

Skriver ett sista mail till mina medarbetare som börjar något i stil med Så var överlämningarna gjorda, papprena prydligt insorterade i bolagsprärmen och skrivbordet städat, drar ett citat av Johnny Carson: ”En fru varar bara så länge äktenskapet håller, men en ex-fru har man alltid” och härleder det till att det är samma sak med jobb. Stockholm Interactive kommer alltid vara en del av mig, fortsätter jag. Sen trycker jag på send, grabbar tag i min låda som jag fyllt med lite brända CD-skivor, lite papper och min svarta krokodil jag fick av J.

Sen går jag. Lämnar kontoret. Lämnar jobbet efter fem år. En era har gått i graven. Det är över nu. Slut. Nu slutar jag.

Och nu börjar jag.

Jag tänker på ett citat jag hörde Mick Jagger dra i författarfilmen The Man from Elysian Fields . Hans karaktär – Luther Fox, en åldrande hallick för manshoror – sitter på en exklusiv restaurang i Los Angeles med den kvinna han är förälskad i. Som ett steg att lämna det liv han lever försöker han öppna sig för henne:

”If you don’t use success to enrich your life then you’re just putting failure into gucci shoes”

Det citatet har hängt med när jag under våren har förberett mig på mitt nya liv. En ny bana, en ny karriär där nere längs vägen. Jag lämnar fem, faktiskt rätt framgångsrika, år i reklam- och webbyråbranchen för att göra det jag hela tiden visste att jag skulle göra.

I höst börjar jag plugga journalistik.

Som ett första steg i en mer skrivande tillvaro lägger jag nu ut den här bloggen på Pacino.se. Jag tänker inte uttråka min högst eventuella publik med navelskådande beskrivningar ur min vardag och mitt privatliv. Det finns det andra som gör bättre.

Men jag ska skriva. Skriva utav bara helvete tänkte jag.

Nu börjar jag.

0 Kommentarer:

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem