fredag, november 11, 2005

Det här med hösten

”Till skillnad från de flesta stockholmare, blir hon glad när höstmörkret faller och kylan smyger på”
    Så skriver DN På stan om min gamla bekanta, Jennie Abrahamsson, apropå hennes norrländska härkomst. Det där populära vemodet vi har därifrån.
    Jag har alltid hatat hösten.
    Just för att uppväxten i Umeå lagt ett suicidalt muller över hela tillvaron när den kommer. Eftersom man vet att det är början på den långa hårda vintern.
    Det är en vanlig fördom man möter, att jag skulle vara bättre rustad för kylan och vintern just för att jag kommer från Norrland.
    Tvärtom.
    En av de många anledningarna till att flytta till Stockholm var att klimatet var lite bättre. Om än lite. Det är varmare här. Det är mindre snö. Man kan promenera på Skeppsholmen en söndag i oktober utan att behöva oroa sig för att rimfrosten ska slå till och första snön singla ner från himlen som ett tecken på även detta års mini-harmageddon.
    Det är en myt att Stockholms kyla skulle vara värre på grund av att den är ”råare”. Kom igen. Allt som spelar roll är var den lilla pinnen stannar på termometern.
    Egentligen borde man ju göra som min yngsta och äldsta brorsa. Bo i LA. Ständig sol. En pool på baksidan. I tävlingen flest-soltimmar-innan-man-dör-vinner kommer de stå högst på prispallen.
    Tillsvidare nöjer jag mig med att vara en av ”de flesta stockholmare”.

1 Kommentarer:

Alexandra skrev...

Jag gillar inte riktigt att du skriver ner Norrland kära svåger. Du förtjänar inte ens att bo här utan du kan allt stanna kvar i Stockholm och gå med blöta skor genom snöblasket i vinter!

Hellre en iskall vinter än en rå och läskig snöblaskvinter i storstan med försenade bussar, tunnelbanor, köbildningar ect ect för att det inte finns någon som vet hur man får bort snön från gatorna!

Ha!

fredag, november 11, 2005  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem