onsdag, december 21, 2005

Mind my confusion

Det har varit en förvirrad höst. Jag är inte mycket för känslomässiga utspel egentligen. Men det har varit en förvirrad höst.
     Så pass förvirrad att när jag kommer upp till Umeå är det som att komma hem. Trots den bitande kylan lägger sig lugnet lika tryggt som gatljusen i mörkret på andra sidan Umeälven.
     Jag tar en fika på Schmäck.
     Och det känns som om hela Umeå välkomnar mig med en varm kram. Kaffet är starkt och gott. Det vimlar av inflyttade studenter med Cheap Monday-jeans. Vid chockladbaren stöter man på gamla vänner från förr. Nån bor kvar, nån bor i Stockholm och pluggar reklam, nån har en blogg.
     S kommer förbi, vi kramas, bestämmer att ses, sen försvinner han igen.
     Sätter mig ner med D. Jag berättar att det varit en förvirrad höst.
     Han säger att han fascineras av andra människors förvirring. Eftersom han själv har gjort en konstform av sin egen förvirring. Han säger att han ibland inte tror sig tycka någonting alls. Att han ibland inte tror sig ha någonting alls att säga.
     Jag nickar instämmande.
     Så känns det.
     Det är mitt problem.
     Att jag tagit ett beslut om att skriva, men att jag plötsligt, mitt i all virrvarr av förändring, inte har en aning om vad jag ska skriva om.
     Han säger att det är så det måste vara. Det händer inget i texten hos folk som vet exakt vad de tycker. Det måste finnas ett element av att utforska något. Leta efter det man inte trodde man letade efter.
     Här har jag packat ihop mina blogginlägg under hösten i små snärtiga formuleringar och snygga avslut. Utan att låta det hända något.
     Är detta ett försök att sammanfatta året? Nja. Mer ett sätt att blow off some steam.
     Skrev en artikel idag. Ni kommer snart få läsa den.
     Kanske kommer ni också få se mer av Umeå.
     Det kommer jag.

1 Kommentarer:

Brita skrev...

yes: två rätt av tre möjliga.
och jag skäms inte ens.
hoppas giget gick bra.

torsdag, december 22, 2005  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem