måndag, januari 23, 2006

Reclaim the city 10/10Det kanske var lite övermaga att ägna tio inlägg på raken åt ohämmad stockholmsromantik.
     Men jag ville se om det gick.
     Jag antar att man kan se det som något slags nyårslöfte. Jag ville ta tillbaks min stad igen. Efter mitt första halvår utanför tullarna började saknaden kicka in. Och jag var tvungen att återupptäcka Stockholm.
     Reclaima staden.
     Ett tag där kändes det som om jag förlorat den. Jag hade någon vag idé i höstas om att allt skulle vara helt nytt. Att en ny livssituation också innebar att man gav upp den gamla. Totalt.
     Det är väl så det är. Man vänder blad och hoppas att svärtan från det tidigare uppslaget ska försvinna. Att det nya bladet ska vara helt vitt och fläckfritt. Att en helt ny tid ska uppenbara sig.
     Det är självklart inte så enkelt.
     Man är summan av alltihop. Inte bara vart man är på väg, utan också vart man varit.
     Den sista bilden av Stockholm jag lämnar efter mig är från alla de gånger man satt sig på flygbussen ute på Arlanda. Man åker den där trekvartslånga färden in mot stan och processar intrycken från det ställe man just lämnat. Ibland är det Umeå, ibland är det USA. Och när man passerar Norrtull och åker in i Vasastan och ser sekelskifteskåkarna sträcka sig utanför fönstret så är det bara en enda tanke som åker genom huvudet.
     Den är vacker. Den lyder:
     Jag är hemma.

3 Kommentarer:

Andreas Lidén skrev...

Vilken lysande avslutning på dina Stockholm moments! Jag blir alldeles rörd! =) Har varit mycket underhållande och inspirerande att läsa! Great work! /The Lid

måndag, januari 23, 2006  
Anonymous skrev...

ingen verkade ju bry sig ändå.

tisdag, februari 07, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Vad snackar du om? Mitt besökarantal fördubblades under min Stockholm Moments-serie.

tisdag, februari 07, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem