fredag, januari 13, 2006

Stockholm moments 1/10

En fredag på World News CaféDet är en lyx man har som student, att kunna slösa bort en fredageftermiddag med att bara lunka omkring inne i stan. Gå gatorna. Göra affärerna. Bränna jul-presentkortet på biografen.
     Den perfekta avslutningen hittar man på World News Café. Kulturhusets nya tidningsosande kaffebar – mitt emellan teaterbaren och läsesalen och en våning ovanför de schackspelande farbröderna utanför hissarna i foajén.
     Här kan man sitta och sörpla på upplevelsen från matinébesöket av Sam Mendes lysande krigsfilm Jarhead, samtidigt som man njuter av den mest stockholmska av utsikter.
     Hötorgsskraporna reser sig som gigantiska dominobrickor utanför fönstret. Nere på plattan härjar stressen. Stadsljusen lägger sitt skimmer över ögonblicket. Klockan är halv sex, mitt emellan vardag och helg.
     Och det är även här jag tänker idén, att försöka fånga just dessa ögonblick. Dessa platser och skarvar i storstadstillvaron som är självaste anledningarna till att man bor i den här stan. En serie kärleksförklaringar till en stad man vill ska vara så mycket, och ibland faktiskt är det också.
     Det här var första delen.

0 Kommentarer:

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem