tisdag, februari 07, 2006

Att komma hem ska vara en tidningsredaktionJag hamnar mitt i slutlämningsveckan vilket känns ungefär som att kliva in i ett stilla rådande kaos på förmiddagen. Chefredaktören kommer ut från sitt rum med rynkor i pannan och sidplaneringen i händerna och vidhåller att detta är ”the final cut”. AD:n behöver hjälp med bildtexterna så jag sätter mig framför InDesign i en halvtimme innan redaktionschefen rycker undan mig och säger att jag får skriva det där reportaget som ska vara över fyra uppslag i mitten av tidningen.
     Utskrivna layouter hänger över väggarna och mitt bland espressokopparna och alla de samtal jag måste ringa eftersom inget av mina tre intervjuobjekt vill svara idag så infinner sig en slags deja vu-känsla.
     Jag tänker på alla de sena kvällar under gymnasiet då jag och Samuel satt uppe med kallnat te och överpeppad kreativitet och gjorde fanzine på en gammal tungrodd PowerMac. På alla de gånger vi idiotkorrläste texterna minst tre gånger och hade långa diskussioner om radavståndet på brödtexten och hur många bilder som skulle vara på varje uppslag.
     Jag älskade att göra tidning då och jag älskar att göra tidning nu.
     På eftermiddagen lugnar det ner sig något då förmiddagens kaos omvandlas till konkret produktion och alla sitter hukade framför sina skärmar i lugn och skön tidningsro.
     Klockan fem är första dagen på min praktik över. Jag går hemåt med ett löjligt leende över läpparna.
     Behöver jag ens nämna hur skönt det är att sitta inne i stan igen?

2 Kommentarer:

Håkan skrev...

Romantik. På hög nivå.

lördag, februari 11, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Sannerligen. Man skulle också kunna kalla det redaktionsporr.

söndag, februari 12, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem