söndag, februari 19, 2006

Hälsotecken

Jag har aldrig känt mig så uppslukad av bloggen som de senaste veckorna. På grund av en oanat populär text om något så trivialt som en ensam textrad har antalet länkningar hit ökat, det är fler kommentarer än någonsin och besökssiffrorna skjuter i höjden – häromdagen uppe i för mig hutlösa 471 besökare!
     Jag har till och med varit på något som skulle kunna klassificeras som – gud förbjude – bloggmingel.
     Och jag märker hur det händer något. Helt plötsligt känner jag av de susningar som går genom denna digitala subkultur. Helt plötsligt anar jag att jag har blivit en liten del av den. Det är lika stimulerande för egot som det börjar bli oroväckande… internt!
     Man blir nästan sjösjuk.
     Därför är det befriande att läsa självaste überbloggaren himself, författaren och grundaren av Bloggportalen Sigge Eklunds inlägg i torsdags:
     ”Ännu en extremt kreativ dag för den svenska bloggsfären. Tryggt skyddade bakom sina skärmar suger man av varandra i en självgod 69.”
     Jag har förstått att det som föranledde detta utspel är någon slags kvasidebatt om… jag vet inte riktigt… men, sköna killar? Är det kontroversiellt? Oavsett vilket är inlägget ett hälsotecken. Det behövs mer polemik bland de tongivande bloggarna. Det räcker helt enkelt inte med att bara vänta på nästa bloggkritiska krönika av Kjell Häglund.

1 Kommentarer:

bori skrev...

bla bla blaaa.

lördag, mars 04, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem