torsdag, mars 16, 2006

Barhäng är det nya galaViggo Viggo Viggo…
     (Upprepade huvudskak.)
     Det är visserligen behjärtansvärt att Resumé bestämt sig för att hajpa tidskriftsbranschen genom att dela ut pris till bästa tidningar och förlag. Jag gillar tidskrifter, det är bra att de uppmärksammas. Men att kalla gårdagkvällens utdelning på Berns för ”gala” måste vara årets overstatement.
     Jag menar jisses!
     Att ta 250 spänn i inträde för ett glas vin, några snittar och en halvtimmes kaos till prisutdelning måste vara något slags skämt.
     Det hela gick fel från start. Viggo avslöjade första vinnaren i förtid, utan att kalla upp den tänkta prisutdelaren, innan motiveringen lästs upp och med en ömsom skruvande på sig och ömsom skrattande publik som resultat. Att han sedan tappade talförmågan totalt och tafatt räckte över micken till Martin Jönsson (som visserligen räddade situationen bra) var ingen lysande uppvisning i moderatorproffessionalism. Resterande utdelning fortsatte i samma tramsbabbelanda och med samma trigger happy-nivå på powerpointpresenterandet.
     Kom igen nu! Lite förberedelser kan man väl begära? Lite finess på saker och ting?
     Att Viggo i sin dagbok kallar eländet för ”det bästa arrangemanget vi har gjort hittills” säger något om hur djup medieflockens interna damm kan vara ibland.
     Fast å andra sidan. Det kanske inte var kvällen i sig det var fel på. Det var nog bara inbjudningskortet som borde korrats om till följande programförklaring:
     Årets gala: ett helt vanligt barhäng!

2 Kommentarer:

Addison. skrev...

Konrad, efter allt detta Viggo-gnäll måste du berätta vad karln egentligen har gjort dig för ont. För att låta som Skugge: Vi är nyfikna!

lördag, mars 18, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Vad han gjort mig för ont? Ingenting egentligen. Det är mer kärleksfulla sågningar, tycker jag. Jag gillar ju Viggo och har tidigare förklarat varför. Men för att försöka ge lite klarhet: kanske handlar det om besvikelsen som uppstår när man får se mediebranschen på lite närmare håll och upptäcker hur tafflig den kan vara.
Men jag måste kanske börja gnälla på några andra också, för att väga upp balansen i mediekosmos. Jag vill ju inte framstå som någon bloggstalker, vilket jag kanske gör?

lördag, mars 18, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem