fredag, mars 24, 2006

Må alla problem vara små



Är fortfarande uppe i en rusartad skrivarorgie. Lyckades skjuta på fredagmorgonens deadline. Vi skickar till tryck på söndag eftermiddag. Tre av sju porträtt är skrivna.
     Att skriva 35 000 tecken Umeåmusikertexter på under en vecka känns ungefär som en uppspeedad fanzine-process. Ett journalistiskt Jack Bauer-uppdrag. Och ett smakprov på en kommande frilanstillvaro kanske. Att först kasta sig på flygplan och hetsgöra intervjuer för att sedan lufsa omkring hemma i lägenheten mellan lunchlådor i köket och powerbooken på högvarv.
     Äsch, jag romantiserar igen. Sitter uppe och nattbloggar för att hitta ljus i jobbmörkret.

Som tur är räddar den gode Torrent i nöden. Att kolla ikapp säsong 5 av 24 är bra avkoppling mellan skrivvarven. Och när nya avsnitt står på nedladdning kan man passa på att klämma premiäravsnittet av The Unit man nyfiket tankade hem efter att ha läst den här och den här texten.
     Åhh, inledningen var fantastisk. Dennis Haysbert i turban och gråsprängt skägg i något exotiskt terroristland. I min sönderjobbade trötthet hängde jag knappt med i hälften av storyn men njöt ändå av mametska replikskiften och en bra skådisuppställning. Min initiala reaktion (eller kanske förhoppning) är att The Unit är den perfekta länken mellan Vita Huset och 24. Ett rappt dialogtempo, sköna manliga nickar och de där larger-than-life-uppdragen huvudpersonerna tycks uträtta.
     Egentligen skriver jag nog detta mest för att få droppa den sköna repliken som kom någonstans i början av avsnittet:
     ”May all your troubles be small ones, son.”
     Känns som något man vill ens far ska säga när man flyttar hemifrån.
     Jag har svårt att bedöma hur skadad jag är som säger så.

2 Kommentarer:

Lovisa K skrev...

Jag har också följt 24s05! Det är bästa säsongen. tycker jag om varje säsong men. ändå. nu är vi på e14. martha logan är min idol. jag vill spoila, hur mycket har du sett? L

måndag, mars 27, 2006  
Konrad Olsson skrev...

I've seen it all! Lyckades titta ikapp häromdagen. Jag håller med om Martha är grym, med enda minuset att hon är gift med President Pussy. Annars var det två riktigt tårdrypande avsnitt när CTU blev terroristattackerat. Vackert!

måndag, mars 27, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem