tisdag, mars 21, 2006

Umeå in my headJag har hela Umeå i mitt huvud. Det känns nästan så. Under de tre senaste dagarna jag har gjort sju intervjuer som alla orerats ner i min iPod-mikrofon och ligger och bränner på hårddisken. Osorterade. Obearbetade. Oskrivna.
     Det kanske var lite naivt att tro att detta skulle göras i en handvänding. Samuel ringde i torsdags, jag hoppade på planet i fredags och… here I am! Med huvudet fullt av Umeå och tiden som min fiende.
     På torsdag ska det vara klart. Denna gratistidning finansierad av klädbutiken.
     Men ändå.
     Umeå är vackert när det våras. Hon välkomnade mig med värmen i fredagskväll. Fyra plus i mörkret, tö och vattenspeglade gatljus. Jag och Samuel, åter i gemensam kreativitet. Efter sex år.
     Och sen alla intervjupersoner. Denna grädda av norrländska musiker. Vissa vänner, vissa bekanta, vissa inte. Som alla sa intressanta saker. Om att bo i Umeå. Om tillvaron som musiker. Om sig själva. Men det ligger osorterat och oskrivet och bränner på hårdisken.
     Man bangar ju inte på en utmaning,
     Men detta inlägg är slöseri med bokstäver.
     Nu måste jag skriva.

(Bild från i somras.)

2 Kommentarer:

karin skrev...

nu är det jag som känner igen känslan. den där av att fan, alla har klippt sig, alla har likadana jeans, alla lyssnar på samma grej och hånar det de gillade för ett år sedan. Alla vll vara på topp och är ungefär lika medelmåttiga hela tiden, fast på olika ställen. typ.

torsdag, mars 23, 2006  
k skrev...

fast kommentaren gällde förstås det föregående inlägget, inser jag nu...

torsdag, mars 23, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem