torsdag, april 20, 2006

Det som ligger för migDet satt en man på en pub i London en gång och skanderade utan att skämmas:
     – Embrace the clichés!
     Det var A som hörde det sägas. Jag tänker på det ibland när man nått en ny insikt om sina egna tillkortakommanden. När man hämmad av sina begränsningar inte kommer så långt som man velat. När man – just det – känner sig som en kliché, som en parodi på sig själv. Det är bara att stanna upp, se till det som är ens eget och fortsätta i upptrampade spår.
     Embrace the clichés!
     Det kan handla om något så enkelt som ens musiksmak. Herregud, den utvecklas ju inte! Och? Fortsätt istället. Gräv djupare där du står. Lyssna mer på gubbrock och gnällig singer/songwriter.
     Låt Damien Rice gå på repeat hela dagarna! (Det har han gjort.)
     Läste ett citat nyss:
     ”Genom hela mitt liv har jag rent instinktivt övergett allt som inte legat för mig”
     Det var Graham Greene som sa det. Funderar på att ta ett halvdrastiskt beslut om förändring baserat på det citatet. Flummigt va?

2 Kommentarer:

Anonymous skrev...

Musik på repeat...varför inte!? Jag tror att mänskligheten bara existerar i någons oändliga MP3-spelare. Vi går liksom på repeat; de bekymmersfria barndomsåren, de rebelliska tonåren, de oövervinnliga 20-åren, de insiktsfulla 30-åren...egentligen kan jag inte uttala mig om resten, jag har bara varit 40 i fyra dagar! Men det verkar som om resten av livet går åt till att vara nostalgisk över barnet och rebellen...och att garva häcken av sig åt 20 och 30-åringen som trodde sig veta något! Som 40-åring häpnar jag över alla öppna dörrar som sparkas in, alla gamla idéer som presenteras som nya, alla våndor och livskriser som genomlevs med en passion/desperation som om vore de aldrig tidigare genomlevda. Det enda som är unikt i varje liv verkar vara Jaget, och vad det är hoppas jag att jag får veta innan allt börjar om igen...på repeat!//BloggBeduinen

måndag, april 24, 2006  
Redaktörn skrev...

Så sant, så sant.
Jag är 38 och det är väl närmare 20 år sedan jag gav upp och slutade försöka vara cool.
Släpp loss, befria nörden i dig, embrace the cliché (bra citat).
Numera generar det mig inte att jag gillar:
Countrymusik.
Gamla bilar (har läst ohälsosamt många böcker om Citroën och Jaguar, och ägt några sådana bilar också).
Romcoms med Meg Ryan.
Béarnaisesås.
Kvällstidningar.
Att bo i villa.

fredag, april 28, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem