måndag, april 10, 2006

Stan – you gotta love it

De sa på morgonnyheterna att det snöat imorse men jag märkte aldrig av det. Sov för länge antar jag och se där… redan en självdisciplin att bemästra om man ska klara av att jobba hemifrån framöver.
     Tog en businesslunch på Stortorget i Gamla Stan med min gamle chef och mentor. Men vi pratade mer om att förverkliga drömmar och att hitta friheten än om copyjobben och timbanken. Han förstår, min gamle mentor, vilket är en lyx såklart. Och ja, det blir ett och annat reklamjobb för att väga upp den kommande frilanstillvaron.
     Jag promenerade över Blasieholmen förbi Berns och Dramaten och aprilmolnen tycktes skingra sig något och jag klippte mig hos M på Nybrogatan och sen gick jag upp på redaktionen och hejade på chefredaktörn och plockade åt mig några CD-skivor jag behövde till mina texter i kommande numret.
      Och på Stureplan sen med mitt Sosta-kaffe i handen och väskan runt axeln och måndagslunken runt omkring mig kände jag det jag känt så många gånger. Det är här jag trivs. Det är här det händer. Det är här jag ska vara.
     Och när jag satt på tunnelbanan hem och åkte över Tranebergsbron och såg solen spricka igenom insåg jag det klart och aldrig så tydligt:
     Jag måste hitta mig en andrahandsetta inne i stan. Så snart som möjligt.
     Någon som har något uppslag?

4 Kommentarer:

Anonymous skrev...

Ett uppslag! Jan B. Nan har en lägenhet, hör av dig vettja!//BloggBeduinen

tisdag, april 11, 2006  
Lovisa K skrev...

kanske. jag ska ha dig i åtanke. passar söder?

fredag, april 14, 2006  
Anonymous skrev...

Ingen lägen i sikte i innerstan men en etta på Grubbe lär vara ledig//Fikatimme

lördag, april 15, 2006  
Konrad Olsson skrev...

BloggBeduinen: Jag ringer dig!
Lovisa: Söder funkar, gärna en rymlig trea uppe vid Vita Bergsparken för under 5000 i månaden. Annars Vasastan! :-)
Fikatimme: Grubbe är, som du säger, utanför tullarna.

lördag, april 15, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem