måndag, maj 15, 2006

Hej då Vita Huset,
välkommen Studio 60Igår sändes det sista avsnittet någonsin av min absoluta favoritserie Vita Huset. Det blev ett enda långt tårdrypande kramkalas för karaktärerna under avsnittet som utspelar sig under självaste inauguration day. President Santos svär eden och President Barlet vandrar genom maktens korridorer en sista gång.
     Snipp snapp snut…
     Men vänta nu, vem var det som skymtade förbi där under edsvärandet? Jo, Aaron Sorkin själv – seriens skapare och manusförfattare under de dryga tre första säsongerna – gjorde en cameoroll i seriens sista avsnitt.
     Kanske var det en välplanerad PR-kupp som rimmade ihop med den trailer som visades när avsnittet sändes på NBC i söndags. Trailern för Aaron Sorkins nya teveserie Studio 60 on the Sunset Strip. Trailern som börjar med orden:
     »The creator of The West Wing... isn't done yet.«
     Japp, ur askan i elden. I höst har Sorkins nya teve-serie – som är ett bakom kulisserna-drama på en fiktiv teve-show i stil med Saturday Night Live – premiär i USA. Bland rollerna hittar vi flera Vita Huset-regulars så som Bradley »Josh« Whitford, Timothy »Danny« Busfield och Richard »Toby« Schiff. Huvudrollen spelas av en gång Vita Huset-briljerande Matthew Perry.
     Den rollistan, tillsammans med Sorkins Vita Huset-kompis Thomas Schlamme i regissörsstolen, gör att man dreglar tangentbordet blött framför peppade bloggar som den här, som täcker det mesta av nyheter, bilder och skvaller från serien. Och söndagens trailer för Studio 60 kan man hitta här.
     Så det finns ingen anledning att gråta mer. Vita Huset har dött! Länge leve Studio 60 on the Sunset Strip!

1 Kommentarer:

Måns skrev...

Tack för Studio 60-länken! Du har förstås helt rätt - det kommer bli en fantastisk höst.

tisdag, maj 16, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem