tisdag, maj 23, 2006

Sorkin i varje bildruta, varje replikFör att fylla tomrummet efter att Vita Huset sänt sitt sista avsnitt förra veckan började jag slentriankolla första säsongen på DVD (ja M du ska få tillbaks boxarna snart!). Och det blev med ens kristallklart vilken skillnad det var med skaparen Aaron Sorkin bakom manuset.
     Tempot, dialogen, humorn… det var en jävla spänst!
     Det hela tydliggörs av den här 6-minuters-previewen av Sorkins nya Studio 60 on the Sunset Strip som kommer i USA – och på torrent får man förmoda – till hösten.
     Notera blinkningen till Vita Huset i inledningsscenerna. En Saturday Night Live-aktig komiker gör en klassisk imitation av presidenten. Kort därpå avbryter regissören sketchen i direktsändning och uppmanar tittarna att stänga av. Vågar man gissa på att det är vad Sorkin själv ville göra under Vita Husets slutsäsonger?

11 Kommentarer:

karin skrev...

tack för länken, ser fram emot premiären...

onsdag, maj 24, 2006  
Redaktörn skrev...

Kalasbra! Vet du vilket svenskt bolag som lagt vantarna på serien?

onsdag, maj 24, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Ingen aning, jag är ju Torrent-addict så det förslår. Vi får kontakta Kjell Häglund och forska vidare...

onsdag, maj 24, 2006  
Kjell skrev...

det är för mycket referenser till Vita huset, i förhållande till Sorkins förra komediserie, Sports Night, som alltjämt är det bästa han gjort och som ligger långt närmare Studio 60 än vad Vita huset gör.
(Och ingen svensk kanal har lagt några vantar på denna än, men blir'e nåt så blir'e SVT.)

torsdag, maj 25, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Men tror du inte de spelar på Vita Huset-referenserna av kommersiella skäl? "Creator of West Wing" etc... Jag menar, vem minns Sports Night liksom?
Fast personligen blir jag bara mer nyfiken när du säger att det är mer likt Sports Night. Nyfiken, både på Sports Night (måste köpa boxen) och på Studio 60. Det skulle kännas hyfsat trist om Studio 60 var ett "nytt" Vita Huset.
Och tack för SVT-teorin.

torsdag, maj 25, 2006  
Tomas skrev...

Jag ser fram emot Studio 60, trots att jag vet att jag kommer att bli besviken. Redan i trailern tycker jag illa om Matthew igen. Får Friends flashbacks. Förstod aldrig kemin mellan honom och Amanda Peet i Nine yards-filmerna så jag är aningen skeptisk. Men som sagt jag ser ändå fram emot det. Visst var det en ny version av Network på g, apropå Mad as hell?
/t

måndag, maj 29, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Kan, lätt befriad, säga att jag inte sett Friends på flera år och har därför inte eländet på näthinnan när jag ser Perry. Minns honom bara från de fina Vita Huset-avsnitten då vicepresidentens otrohet avslöjas.
Är novis när det gäller Network, menar du filmen från 1976? Och Mad as hell, vad åsyftas? Upplys gärna!

måndag, maj 29, 2006  
Martin Degrell skrev...

I Network får en av huvudpersonerna, en topp-TV-programledare spelad av Peter Finch, ett sammanbrott under pågående direktsändning. Han bryter manus och talar direkt till tittarna, och uppmanar dem att ta till gatorna och göra uppror:

"I want you to get up right now, sit up, go to your windows, open them and stick your head out and yell - 'I'm as mad as hell and I'm not going to take this anymore!'"

Det är en fantastisk film, i min mening fortfarande måttstocken för all drama som utspelar sig i media-miljöer, och lätt tjugo år före sin tid. Vissa klarar inte av Paddy Chayefskys vilt svingande manus - där det görs en poäng av att varje huvudkaraktär får minst ett stort utbrott - men jag älskar det. En ny dubbeldisk-DVD har dessutom nyligen kommit ut. Spring och köp!

tisdag, maj 30, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Blev väldigt nyfiken när jag imdb:ade upp filmen efter Tomas kommentar, men nu blev jag ännu mer peppad.
Dessutom är det ju Sidney Lumet!

tisdag, maj 30, 2006  
Anonymous skrev...

och är det inte Danny som rättrådig i kontrollrummet?
//j

onsdag, maj 31, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Japp, Timothy Busfield himself...

onsdag, maj 31, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem