lördag, juni 24, 2006

Dag fyra: Paradise Cove, corkage fee och 2-0Att slingra sig ner för serpentinvägen från brorsans hus är att byta väder. Soligt uppe på berget, men halvvägs ner kör man genom molntäcket in i den disiga fredagsförmiddagen.
     Vi äter en redig amerikansk frukost på strandcaféet vid Paradise Cove. En gång i tiden var det en nudiststrand och har genom åren agerat location för ett flertal filmer. På en närliggande strand spelades slutscenen till första Apornas Planet-filmen in. På grund av vädret bangar vi på ett dopp i havet och fortsätter istället vår turisttripp längs Pacific Coast Highway, upp till Camarillo Outlet och shoppar billiga kläder och deodoranter.
     På midsommarfesten på kvällen berättar min bordsgranne att det i Los Angeles är fullt acceptabelt att ta med sitt eget vin när man går på restaurang. Många restauranger har till och med en »corkage fee«, som på mer exklusiva etablissemang kan uppgå till $50. Jag uppfattade inte om det gäller i hela USA, eller bara i Kalifornien med sina vinodlingar norr om Los Angeles. En sån liten detalj, men en av de små kulturella skillnaderna man alltid hajar till inför.
     Festen blir blöt. Somnar klockan två. Sex timmar senare vaknar jag upp, slår på teven och ser att det står 2-0 till Tyskland i 23:e minuten.
     Dag fem har börjat.

0 Kommentarer:

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem