onsdag, juni 28, 2006

Dag åtta: BrooklynNär vi landar har flygbolaget slarvat bort vårt baggage. Vi står svettiga och irriterade på La Guardia och fyller i formulär där vi beskriver innehållet i väskorna, i fall de skulle vara öppnade när de hittas. Vem som potentiellt skulle öppna våra väskor framgår inte.
     Sen tar vi en taxi till Brooklyn där A bott sedan i januari. Han hyr ett rum i ett stort loft space ovanför en keramikbutik i hörnet av Meeker och Morgan. Närmsta grannarna är en bensinmack och en motorväg. Det är industriellt, smutsigt, högljutt och känns väldigt New York starving artist.
     Vi är ganska jävla långt från Malibu.

Vi dricker välkomstöl – några fina glas Brooklyn Lager – på en surfbar i närheten av Bedford Avenue. Hela stället har sand på golvet.
     Första gången i Williamsburg och första intrycket är: is this it? Efter alla hypande artiklar om en stadsdel som vuxit, expanderat och exploaterats känns det oväntat… risigt. Men mina intryck är begränsade och min inkänningsförmåga avtrubbad.
     Vi fortsätter till restaurang Sea. Belysningen känns så där mörk och modern som restauranger som vill kännas mörka och moderna alltid använder sig av. Kyparna skriver ner beställningarna på Palm Pilots. Vi dricker sake.
     På natten sover jag djupt trots att motorvägen dånar och keramikstudion börjar såga marmor klockan sex på morgonen.Skriver detta på Ari i Grenwich Village – ett café som tillhandahåller gratis trådlös uppkoppling. Föredömligt, men det ser lite löjligt ut när alla runt omkring mig stirrar in i sina laptops.
     Och föresten: varför sitter jag här och stirrar in i min blogg när jag egentligen borde känna in stan? Eller åtminstone prata med mina kusiner? Återkommer.

0 Kommentarer:

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem