måndag, juni 05, 2006

Jojje Wadenius hälsar välkommen till StockholmEftersom mina föräldrar reser i jobbet äter jag ofta middag med dem i de handelsresandes miljöer – hotellbarerna. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag suttit på Nordic Light, Amaranten, Adlon, Sheraton och dylika ställen i närheten av Vasagatan och Tegelbacken. Ställen vars enda funktion är att vara oaser för människor i transit. Ställen vars enda identitet tillhör de moderna beduinerna. Ställen man aldrig besöker annars.
     Men ingen hotellbar i Stockholms city slår anonymiteten på Arlandas Sky city, där jag åt middag med dem i går kväll.
     Att befinna sig på Arlanda utan att vara på väg någonstans, varken hem eller bort, är en besynnerlig upplevelse. Det är en plats där ingen är närvarande. En plats där alla sitter med tankarna i det ställe de lämnade eller är på väg till. Ett förädlat ingenmansland.
     Lätt vinsuddig tog jag Arlanda Express in till stan och när jag passerade Karlberg ljöd en välbekant röst i högtalarna.
     »Arlanda Express och jag, Jojje Wadenius, hälsar välkommen till Stockholm…«
     Tillbaka i civilisationen. Tack Jojje!

1 Kommentarer:

Mamma skrev...

Ja, jag håller verkligen med dig.
Kan man hitta något mera själslöst ställe att ha en familjemiddag på.
Varken betjäningen eler matan höll måttet. Bättre blir det i sommar när vi ses vid havet och äter hemlagad mat och njuter av att bara vara utan att tänka på någon tidtabell som ska passas.

onsdag, juni 14, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem