onsdag, juni 14, 2006

Mina häftiga, exklusiva vanorDel 154: bio på Filmstaden Sergel

Min bror suckade sig igenom hela föreställningen. Hans humör var visserligen på Paulie Walnuts-nivåer efter Sveriges 0-0-match mot Trinidad Tobago, men han hade viss fog för sin besvikelse. För trots att jag verkligen hoppats på X-men: The Last Stand, på samma sätt som med förhandspeppet inför Da Vinci-koden och eftersom jag rådiggade de två första Brian Singer-regisserade delarna, blev det platt fall.
     Det är såklart den förbannade Brett Ratners fel.
     Jag har alltid tänkt att Ratner är något slags Ridley Scott – ojämn så det förslår – men nu börjar jag undra om han över huvud taget gjort nånting värt att titta på. Jag kommer inte på något.
     I majnumret av filmtidningen Premiere säger Ratner, som hoppade på filmen endast åtta veckor innan de började filma, att »tåget rullade redan, om inte jag hade regisserat skulle någon annan gjort det.« Jag kan inte låta bli att tycka det är rätt talande att hans syn på regissörsrollen är som den utbytbare prop-killen.
     Hans karaktärskännedom – som varit de tidigare X-men-filmernas styrka – är löjeväckande svag. I de värsta stunderna försöker han rädda det med smetig sentimentalism, som i den sorgligt saggiga begravningsscenen (oväntat föresten att så många good guys skulle dö). Halle Berry höll tal och det blir mer och mer oklart varför hon fick den där Oscarn för Monster’s Ball. Läs föresten den här roliga jämförelsen på Karins läsvärda blogg.
     I sommarens blockbusterkrig är det än så länge bara MI:III som hållit måttet. Vi får hoppas att Brian Singer inte hoppade av X-men-tåget förgäves när Superman får biopremiär den 28 juli.
     Och just det, på tunnelbanan på väg hem till Bromma försöker jag återigen lista ut varför jag i kommentarerna här nedan anses vara elitistisk.
     Men, nej, kommer inte fram till något nu heller.

1 Kommentarer:

karin skrev...

jag hoppas på stålmannen, faktiskt. verkar... söt?

onsdag, juni 14, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem