tisdag, juni 06, 2006

Saker jag kommer göra i USA (2)Nat Sherman, 500 Fifth Avenue, New York

Jag rökte min första Nat Sherman-cigarett i en cigarrbutik i Long Beach för sex år sedan. Jag blev intruducerad till de brunsmala, lätt sötade, additive-free-ciggen av min dåvarande kollega. En drifter med förkärlek för alla sorters rökverk.
     I höstas drog jag ner från fem paket Marlboro Lights i veckan till 1-2 cigg om dagen. Jag kallar det skönrökning och brukar ta dem efter middagen, men det känns ju onekligen som om cigaretten som coolhetsattribut ligger på sin dödsbädd. Trots det kommer jag besöka Nat Shermans tobaksbutik på 5th Avenue om tre veckor. Här ringlar cigarröken från anrika askfat i murrig mahognymiljö som om inget hänt sedan 1930, eller ens sedan rökförbudet på krogarna trädde i kraft i New York för tre år sedan.
     Man går in, stannar någon minut, köper ett paket MCD:s och det räcker för tobaksromantik för den här gången. Och det är fullt möjligt att det aldrig blir någon nästa gång.

0 Kommentarer:

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem