fredag, juni 16, 2006

Två filmerFinchers comeback
Bloggen Conan the librarian slår ett slag för David Finchers nya The Zodiac.
     David Finchers Fight Club är kanske den film jag sett flest gånger i mitt liv, i möjlig konkurrens med Michael Manns Heat. Och jag har ända sedan hans tråkiga förra film, Panic Room, närt en idé om att David Fincher är en varannan-regissör. Han gör varannat mästerverk, varannat mediokerverk. Debuterade med tredje Alien-rullen, slog igenom med banbrytande Seven, fortsatte med helt okejiga The Game, följde upp med kanske-bäst-genom-tiderna-Fight Club. Och så vidare…
     Det återstår att se om den tesen håller nu, men mycket talar för det. Kanske framför allt att manuset, i likhet med Fight Club, baseras på en bok.

Oväntad upplevelse
Det händer inte ofta, men ibland råkar man se en film utan några som helst preferenser. Man vet ingenting, därför blir upplevelsen så mycket större. Detta i kontrast till alla potentiella favoritfilmer man dödar långt innan de haft premär genom att lusläsa förhandsinformation och detaljstudera trailers (se ovan). För en vecka sedan gick Under Suspicion på SVT – en film jag inte visste fanns och ett oväntat smart kammardrama med Morgan Freeman och Gene Hackman av 24-regissören Stephen Hopkins. Den har en stor brist, men den avslöjar jag inte. Jag vill ju inte förstöra upplevelsen med för mycket förhandsinformation.

0 Kommentarer:

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem