måndag, juli 03, 2006

Dag tolv: Times Square, Sports Night och ett sömnpiller i trikåerTimes Square – New Yorks motsvarighet till korsningen Kungsgatan-Sveavägen – känns inte märkvärt annorlunda klockan ett på natten än ett på dagen. Det är nästan lika mycket folk, nästan alla affärer är öppna och, på grund av den hysteriska ljusorkestern, nästan lika ljust.
     Vi har just varit på bio när vi kliver in på Virgin Megastore på lördagnatten. Vi lufsar runt ett tag, fortfarande dagen-efter-trötta, innan jag hittar vad jag letar efter. Den samlade boxen med Sports NightVita Huset-skaparen Aaron Sorkins första teveserie och omtalad i mången blogg.
     Bion vi såg några timmar innan var Superman Returns, på en påstådd 3D-biograf på Upper West Side. Men även om biografen var av storslagen magnitud uppfattade jag varken de utlovade 3D-scenerna eller någon nämnvärd filmupplevelse.
     Superman Returns var, kort sagt, skittråkig.
     Mina förväntningar var dock helt felaktigt uppskruvade. Jag tänkte storfilm, storaction och nya Brian Singer. Det jag inte tog med i beräkningen var hur tråkig Stålmannen är som karaktär. Hela premissen är ju löjeväckande. Jag menar, varför lyckas ingen se likheterna mellan Clark Kent och mannen i trikåerna?
     Till skillnad från Singers förra superhjältefilmer om X-men och Christopher Nolans Batman Begins – som båda bär på mörka drag och upphöjd coolhetsfaktor – är stålis en riddare på skinande vit häst. En svärmorsdröm i smurfkostym. En tråkmåns.
     Men det är ju själva karaktären. Köper man honom uppskattar man säkert filmen.

6 Kommentarer:

CarlH skrev...

Honesty for Pixley! Gick Sports Night någonsin i Sverige?

tisdag, juli 04, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Ingen aning, men jag tror inte det.
Läs föresten mer om Sports Night här:
http://dumburken.blogspot.com/2006/07/fr-guds-skull-kolla-in-sports-night.html
Och här (Kjell bör nog vara den som vet bäst om huruvida den gick i sverige eller inte):
http://www.weirdscience.se/index.php?sida=blogg&id=163

torsdag, juli 06, 2006  
CarlH skrev...

Studio 60 ja. Om idealism och yttrandefrihet, precis som tidiga West Wing men den här gången förpackat i SNL-format. Har precis tittat klart på WW säsong 1-3 och insett att det var just det jag saknade post sorkin. Det, och humorn, värmen och drivet. Sports Night är bra det med. Sorkins uppvärmning i tjugotvåminutersformatet inför de större prövningarna som komma skulle...

torsdag, juli 06, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Vem är du CarlH? Och varför skriver du inte en teve-blogg?

torsdag, juli 06, 2006  
CarlH skrev...

Jag ser alldeles för lite tv för att kunna fylla en blogg om sådant. Istället begränsar jag mig till det som verkar smart.

En lika angenäm som nedslående effekt av att bara se smart tv är att man får en väldig massa tid över för annat. Sorkin et al har satt en standard för tv-drama som ingen är i närheten av over there och som är ljusår från det som produceras i Sverige.

Och det är märkligt. Talang borde rimligtvis finnas n å g o n s t a n s i detta land. Ändå sitter vi här med repriser av Rederiet och Adam Alsing strömmande ur alltför många medier, kolumnister i kvällstidningarna med at best gymnasiala uttryck.

Nuff said. Tack för resereportaget. Jag vill också till N.Y. nu!

fredag, juli 07, 2006  
Konrad Olsson skrev...

Hear hear! Vet inte hur man ska lösa det där förbannade svenska filmproblemet. Danskarna är ju något på spåren, men här är vi fortfarande rätt lost. Det anas ljus i Göran Ragnerstams teve-gesaltningar och i Stockholm Boogie jag såg häromsistens. Men den smartness du så elegant bara tycks konsumera lyser fortfarande med sin frånvaro.
Kul att du gillade resetexterna!

fredag, juli 07, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem