söndag, juli 09, 2006

Ulf Lundell börjar blogga?För tre år sedan scannade Ulf Lundell in dagboksanteckningar, dikter och prosautkast från 1994-2002 och klämde ihop dem i den 833-sidor tjocka Frukost på en främmande planet.
     En vansinnig bok. Fullkomligt ogenomtränglig, vilket illustreras av det exemplar jag själv hittade på ett bokbord på Drottninggatan i höstas. Pris: 30 kronor. Skick: mint condition, helt oläst.
     Sedan dess har jag varit övertygad om att dessa texter hade gjort sig så mycket bättre om de publicerats i en blogg. I ett sammanhang där hans spontanta språkutbrott faktiskt kunde uppskattas. Och där hans tsunamivåg till produktivitet kunde tas emot i mer utspridda portioner.
     Nu kanske det blir verklighet.
     »Jag har faktiskt tänkt att jag skulle börja ägna mig åt bloggeri. De har tjattrat en massa bullshit på mitt forum, nu kanske man borde tala klartext ett tag«, säger han i dagens Aftonblad.
     Kanske skulle hans romaner och skivor tjäna på att han avreagerade sig i bloggformatet, tänker jag. Så kunde han vaska ut guldkornen i de »riktiga« verken.
     För guldkorn finns det. De börjar bara bli så svåra att hitta.

2 Kommentarer:

Anonymous skrev...

Orsaken till att du kunde finna boken för 30 kronor och som i nyskick beror bl.a. på att boken gavs ut utan någon som helst lansering. Jag är inte ens säker på att recensionsexen gick ut till tidningarna i tid, vilket gjorde den ännu mer bortglömd i dagens mediasamhälle. Boken är väldigt tjock vilket såklart pckså avskräcker många. Läs mer om boken här: http://www.pafrifot.net/MagnusJ_frukost.html

måndag, juli 10, 2006  
annen skrev...

Jag har inte läst boken än och ärligt talat är jag inte så nyfiken på den heller vilket förvånar mig med tanke på att jag tycker Lundell är ett geni när det gäller att kunna skriva!

fredag, juli 14, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem