lördag, augusti 26, 2006

Kidsens kvällEfter en flängig vecka på stan – i vilken jag klämt in luncher med nya redaktörer, sprungit förbi på gamla redaktioner, suttit sena nätter med svårskrivna texter, manöverat Ikea-besök för nytt hemmakontor och jobbat trådlössurfande på Café Edenborg i Gamla stan – landade jag lätt utschasad i Umeå i eftermiddags.
     Vandrade tankspritt omkring på stan. Hejade på de som hejas bör. Och avslutade oväntat dagen med att se David Sandström spela på Hamnmagasinet – ungdomarnas konsertlokal. Mina tonårs brottsplats.
     Det vore lätt att upphöja kvällen i ett nostalgiskt skimmer, lika glittrande som ljusen i Umeälvens spegelblanka vatten. Speciellt sedan de hade ett album i caféet med gamla VK-klipp från hardcorescenens glansdagar för tio år sedan.
     Men det vore att förminska situationen.
     Det som var så slående var själva spelningen. Inte låtarna de spelade, inte framförandet – utan fansen. Tonåringarna, kidsen, flickorna och pojkarna framme vid scenkanten som saligt sjöng med i varje textrad, varje refräng.
     Att David Sandström Overdrive gjorde på en drogfri spelning på Hamnmagasinet var tydligen ett resultat av dessa flickors och pojkars envetna tjatande efter ett åldersfritt gig, bortom dyrköpta pubspelningar. Det var därför de rev av kompletta reportoaren från senaste skivorna. För kidsens skull.
     Det var deras kväll. 
     Jag var blott en gubbig bisittare.

3 Kommentarer:

block skrev...

hellre en gubbig bisittare.

lördag, augusti 26, 2006  
Anonymous skrev...

Ahh, jag hade tänkt gå, men åkte istället norrut för att skaka hand med en nyfödd bäbis.

F ö så håller jag med dig om att studio 60 verkar grymt lovande. Har även, efter att ha läst din blogg, kollat igenom säsong 1, 2 och de avsnitt som släppts av säsong 3 av entourage på ca. 3 veckor. Mycket bra. Har du några fler tips?

måndag, augusti 28, 2006  
Anonymous skrev...

Du - gubbig -. vad är jag då? Undrar "Fikatimme".

måndag, augusti 28, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem