torsdag, augusti 10, 2006

Månadens magasinbloggAcne Paper, Acne.se
Via Cafés nya hemsida ser jag att Acne snart kommer med ett nytt nummer av Acne Paper. Jag älskar Acne Paper. Det är precis den typ av lyxfanzine man drömde om att göra under gymnasieåren. En stort, otympligt och vackert format. Gigantiska bilder och artiklar som sprugna ur ett eget kreativt paralleluniversum. En alldeles särskild typ av tidningsporr, indeed.


Ingmar vs Stardust
Ingmar.se, Stardust.mkf.se

Det svenska filmtidningsträsket har fått en uppenbar vinnare. Bara en snabb blick på dessa två omslag säger allt.
     Ingmar, som till en början kändes fräsch med goda ambitioner, har trillat ner i en sörja av ekonomiproblem, pubertal formgivning och illa skrivna artiklar – med senaste numrets copypaste-biografi om Michael Mann som nytt lågvattenmärke. Stardust däremot, som redan från starten tog en mer kommersiellt grepp, vinner på sina proffsiga vulgografik och skojiga artiklar. I senaste numret finner man bland annat en artikel om Alan Smithee, ett påhittad snubbe som i årtionden använts av Hollywoodregissörer som pseudonym när storstudion kört över deras ambitioner. Kul kuriosa!
     Ingen av tidningarna stillar dock behovet av god filmjournalistik, vilket man hittar i bloggar och på amerikanskt håll. Premieres augustinummer hade ett fantastisk bildreportage kallat »The Masters of Comedy«. Bara blotta möjligheten att smälla upp ett exklusivt Bill Murray-foto på en helsida, utan ett enda Bill Murray-citat, säger en del om resursskillnaderna.
     Det är därför man köper Stardust och Ingmar begagnat på Seriegrossisten, istället för på Press Stop.

1 Kommentarer:

Anonymous skrev...

INGMAR har dessutom ett stavfel på förstasidan. Vad är en "katastof"?

måndag, augusti 14, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem