torsdag, september 21, 2006

Bokstockholm

Alltså, det här måndagsbloggandet måste få ett slut. Hur kul är det med blogg som bara slentrianuppdateras med slentrianursäkter om allmän arbetshysteri?
     Så kan det också vara så ibland, att inspirationen tryter. Men för att inte helt stagnera – lite spridda intryck från bokfronten:

Litterära stockholmsmän
Har senaste veckorna läst både Måns Kallentofts Fräsch, frisk och spontan och Sigge Eklunds Det 1988 och har precis börjat snöa. Två författare jag tagit mig an efter att ha läst av dem i andra sammanhang, som krönikör respektive bloggare. I övrigt finns kanske få paralleller, mer än att de båda berättar sina historier med hårt packeterad fingertoppskänsa.
     Kallentoft har jag sett fram emot ända sedan den välförtjänta hypen hos Addison i våras. En stenhård, känslokall och uppenbart fiktiv uppgörelse med medelklassens Vasastans-liv. »Det hela slog mig som en smula ironiskt, det faktum att mina varumärkesteorier, analysmodeller och undersökningsmetoder var kraftfulla nog att utplåna ›mänskligt‹«, skriver han snyggt i slutet.
     Sigges roman, som jag är i upploppet på, är närmast en antites. En känslosvallande, förmodat självbiografisk fadersuppgörelse. Hans känsla för känsloströmningar, detaljerade minnesbilder och mänskliga stämningar är närmast kusligt träffsäker. Inte för inte att man börjar man se fram emot kommande boken The Complete Blogginlägg.
     Närmast väntar Claes Brittons Sekelskifte i Stockholm som jag väntat länge på att läsa. Häromdagen lade han förresten ut lite gamla texter på sin blogg.

New York-porr i Vasastan
I lördags gick jag förbi nya New York Stories på Odengatan, mitt emot Vasaparken. En två veckor gammal boklåda som dryper av Manhattanmys. Inte för att jag plötsligt kommer börja köpa engelskspråkiga böcker, men initiativet applåderas ändå som ett New York-romantiskt inslag i stadsbilden. En bokhora har varit där och tagit bilder.

Till sist vill jag skicka en hälsning till lillebrorsan som anammat Los Angeles-livet till den milda grad att det då och då dimper ner sms av typen: »Sippade Jack Daniels hemma hos Rod Stewart igår kväll. LA baby!«
     Jag säger då det.

2 Kommentarer:

Anonymous skrev...

Er RSS-feed verkar vara sk "knas". Synd på bra blogg!

måndag, september 25, 2006  
lotta skrev...

Denna film DESTROYS! Kulig sida btw.

lördag, september 30, 2006  

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem