måndag, september 18, 2006

Sex månader senareI helgen var jag på Saga och såg Thank You For Smoking, en av de filmer jag sett fram emot allra mest i år. Jag har lusläst förhandsomdömen, detaljstuderat trailern, memorerat makalöst skojiga citat.
     Peppen var omåttlig – för ett halvår sedan.
     Suck! Denna väntan. Garanterat det popkulturfenomen som stört mig allra mest med, eh, teknikutvecklingen. Att ha möjligheten att hålla koll på de senaste filmerna, men inte möjligheten att se dem när de faktiskt kommer. (Jag laddar inte ner film, älskar biobesöken för mycket.)
     Martin Gelin skrev en bloggrecension av Thank You For Smoking i mars i år. Alltså fem månader sedan. Och under en jobbuttråkad slösurfardag härom veckan upptäckte jag att Gelins allra första blogginlägg, i augusti förra året, handlade om teveserien Entourage. Ett år innan jag tog mig för att kolla igenom serien. Och då är jag ändå tre-fyra månader före SVT-premiären.
     Det här handlar inte om popkulturell ängslighet. Jag bryr mig inte om att vara först. Men ändå. Ska man behöva vänta över ett halvår på att se filmerna man läser om, kollar trailers för, hör brorsan i Los Angeles snacka om?
     Jag tror jag sagt det förut – och jag jag säger det igen – illegal nedladdning handlar inte främst om att undkomma prislappen, utan fördröjningen.

Och, just det, filmen var såklart fantastisk. Inte starkast storymässigt, men underbart satirisk. Lite kul att Aaron Eckharts smothtalker-karaktär hette Nick Naylor (alltså »nailer«), att inte en enda cigarett tändes i hela filmen samt att snubben aldrig omvändes. Att han stannade på den mörka sidan, och därtill drog sonen med sig.
     Härligt cynikermys…

On a more tidningsnördig note. Under den där slösurfardagen upptäckte jag även den här texten hos Gradvall, som enligt utsago ska vara »publicerad i ett specialnummer av tidningen Pop 2001«.
     What?! Specialnummer? Nån som kände till detta?

0 Kommentarer:

Post a Comment

Länkar till denna text:

Create a Link

<< Hem