lördag, december 16, 2006

Joe Pescis comeback och andra filmnoteringarJoe Pesci är tillbaka. Stillbilden ovan är tagen från trailern till Robert De Niros kommande CIA-drama The Good Shepherd . Det är första filmen Pesci gör på åtta år.
     En anmärkningsvärd hiatus. Säg någon annan skådis som likt Pesci bara gått upp i rök, utan att lämna efter sig så mycket som en nysning till förklaring i intervjuväg. Istället har han ägnat sig åt sina kapplöpningshästar, lite kändisgolfande samt att sjunga in jazzskivor under pseudonymen Joe Doggs.
     Om detta kunde man läsa i den amerikanska filmtidningen Premiere i våras. Där fick man också veta att anledningen till att han nu, efter så lång tid, valt att medverka i en film igen är »en personlig grej, mellan honom och hans buddy De Niro«. Pesci kommer bara medverka i en enda scen.
     Filmens producent Jane Rosenthal medger att frånvaron är frivillig: »It takes real balls to turn your back on something.« Och förutom det självklara mystiska skimmer det skänker honom kan jag inte låta bli att tänka att det får honom, i egenskap av hollywoodstjärna, att bli lite mer mänsklig. Bara det faktum att han faktiskt har ett annat liv bortom filmen, som han prioriterar istället... En förmåga andra skådisar i hans generation, inte minst polaren De Niro, skulle må bra av av anamma då och då.
     Kanske blir det här det sista vi ser av Joe Pesci. Inga fler filmer är inplanerade enligt hans sida på Imdb. Men för ett fan av hans rolltolkningar i JFK, Maffiabröder och Casino är det i vilket fall en välkommen comeback.
     Och filmen verkar ju rätt najs, som en historisk Syriana, typ.

Såg Bogart- och Bergman-klassikern Casablanca för första gången för en vecka sedan. Det ligger verkligen något i det Brian Cox karaktär säger i Adaptation: »one of the greatest screenplays ever written.«

Såg även The Last Samurai häromsistens. I dessa tevetider var det oerhört uppfriskande att för en gång skull se något så övermaga storslaget och påkostat, med Tom Cruise i huvudrollen och som faktiskt tar slut efter ett par timmar.

Och till sist vill jag bara buzza för webbteven på Svt.se: att öppna den där mediespelaren, klicka på »extern spelare«, få upp programmet i Real Player och se på Världens modernaste land i finfin kvalitet i helskärmsläge… Jag ska aldrig mer kolla teve på teven.

3 Kommentarer:

Anonymous The Lid skrev...

Trailertips: Kolla in nya Die Hard trailern! Vilken actionrökare det kommer bli!

lördag, december 16, 2006  
Blogger Konrad Olsson skrev...

Oh yes, helt fucking underbar! Action-mässigt känns det som den naturliga fortsättningen på MI:III. Helikoptrar som som flaxar genom husgränder, bilar som flyger, svepande kameraåkningar...
Hittade den här, om någon undrade: http://movies.yahoo.com/feature/livefreeordiehard_hd.html

lördag, december 16, 2006  
Anonymous Ninis skrev...

Dina länkar funkar inte rikigt. Härifrån till november och i nov. till dec. Längre orkade jag inte kolla.

måndag, december 18, 2006  

Skicka en kommentar

Länkar till denna text:

Skapa en länk

<< Hem